ANKARA / PURSAKLAR - Şehit Ali İhsan Lezgi Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen programa öğretmen ve öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Emeği geçenlere teşekkür  ederiz.

Mrt

İlçe satranç turnuvasında Yıldız Erkeklerde Pursaklar ilçe ikincisi ve Yıldız Kızlarda Pursaklar ilçe üçüncüsü olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri orotorya ile bir kez daha dile getirdiler. Emeği geçenlere  teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Kübra KALE KARADUT tarafından 5.ve 6.sınıf öğrencilerine İhmal ve İstismardan Korunma Yolları semineri verildi.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü liderliğinde 2019 yılında başlatılan English Together/Birlikte İngilizce projesinde çeşitli görevler alan İngilizce öğretmenimiz Çiğdem Tuncel Ruskjer, bu proje kapsamında Cambridge Universitesi CELT-S eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, British Council Türkiye ve Sabancı Vakfı ortaklığında yürütülen projenin amacı İngilizce öğretmenlerine mesleki gelişim fırsatları sunarak, İngilizce öğretiminin etkinligini arttırmaktır. 2022 Nisan ayında başlayan eğitimi tamamlayan öğretmenimiz, 17 Eylül 2023'te final sınavlarına katılmış ve 19 Subat tarihinde Ankara Hilton'da düzenlenen törende sertifikasını teslim almıştır. Öğretmenlerimize bu fırsatları sunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, British Council Türkiye ve Sabancı Vakfı'na teşekkürler.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Cahit Zarifoğlu imam Hatip Ortaokulu'na tayini çıkan Müdür Yardımcımız Melek BALCI'ya hediyesi okul müdürümüz tarafından takdim edildi. Yeni okulunda başarılar dileriz.

Şbt

2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı 2.Dönem  Başı Öğretmenler Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıda 1. Dönemin değerlendirilmesi branş bazlı olarak yapıldı. Okulumuz için yapılacak etkinlikler, projeler  sıralandı. Toplantıya katılan tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. 2. Dönem tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Şbt

06.02.2024 tarihinde asrın deprem felaketinin 1. Yıldönümü olması nedeniyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşu ve Hacı Bayram Camisinde sabah namazı programı düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın...

Ara

TEMA VAKFI gönüllüsü olan 7G sınıfının "Sürdürülebilir Yaşam Alışkanlıkları" adı altında  yaptıkları etkinlikler sergilendi.

Ara

Okul Müdürümüz  Adem YENİPINAR "Okulum Temiz" belgesini  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KILIÇGİL'in elinden aldı. Emeği geçenlere teşekkür  ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı çerçevesinde okulumuzda  kutlama programı gerçekleştirildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Kılıçgil, Şube Müdürümüz Battal Akman, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla "12 Kasım Afet Hazırlık Günü" kutlandı.Afad Ekibinin Simülasyon aracı ile deprem tatbikatı yapılmış   depremin etkisi ve deprem sırasında nasıl hissedeceğiniz  misafirlerimize hissettirildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun başarılı bir grup öğrencisi ile  Osmanlı döneminden günümüze kadar Polis teşkilatımızın geçirdiği evreleri anlatmak üzere oluşturulmuş çeşitli Polis materyalleri, ekipmanları ve Polis kıyafetleri ve araçlarının sergilendiği  Polis Müzesini ziyaret edildi.

Kas

Kaymakamımız Sn. Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Mustafa KILIÇGİL  okulumuzu ziyaretleriyle onurlandırdılar. Teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Okul Psikolojik Danışmanımız Kübra Kale Karadavut tarafından 5.ve 6.sınıflara "Akran Zorbalığı Eğitimi" verilmiştir. Emeklerinden dolayı teşekkür  ederiz.